VERBINDINGSDAG BETER IN BURGERPARTICIPATIE op 25 juni 2020

Lekker praktisch Expertboek

Het Expertboek In 10 stappen Beter in burgerparticipatie is verschenen en wij krijgen heel veel enthousiaste reacties van klanten. Het instructieboek is kort, overzichtelijk en lekker praktisch. Je kunt er echt direct mee aan de slag. Voor iedereen die aan bewonersparticipatie doet of met bewonersinitiatieven te maken heeft. Nog geen boek? Bestel jouw exemplaar hier.

Ook vol van Hoe dan?

Ben jij ook zo’n participatie-doener, maar weet je soms niet hoe? Wil je je, samen met andere professionals verbeteren als participatievakman? Zoek je een moment om jouw aanpak te delen en feedback te krijgen van participatie collega’s? Of loopt de bewonersparticipatie helemaal niet zoals je gedacht had en wil je daarover sparren in een kleine intervisiegroep? Kom dan op 25 juni 2020 naar de online Verbindingsdag Beter in burgerparticipatie.

Verbindingsdag

Voor jou en voor alle andere participatie professionals houden we op 25 juni 2020 van 13:30 tot 17:30 uur de online Verbindingsdag Beter in burgerparticipatie. Wat we willen is: beter in burgerparticipatie worden met elkaar. Stel je eens voor, al die professionals die werken met bewonersparticipatie en bewonersinitiatieven. Allemaal met kennis en ervaring, maar ieder ook met eigen leervragen om te verbeteren.

Participatie-dates

We maken kennis met elkaar als participatie-doeners onder elkaar. Wil je elkaar apart spreken? Dat kan prima, gedurende het hele online programma kun je in 1-op-1 ruimtes elkaar beter leren kennen. Maak er gebruik van!

Doe dan programma

Volgens de 70-20-10 methode leer je het meest door zelf te doen. Tijdens de Verbindingsdag Beter in burgerparticipatie leer je het meest door zelf actief in de werksessies te stappen.

  • Doe een Digiklas les om beter te worden in een participatie instrument. Je krijgt duidelijke instructies hoe de tool werkt. In een kleine groep pas je het toe voor je eigen praktijkvoorbeeld en oefen je ermee.
  • Presenteer je bewonersparticipatie project aan de andere deelnemers. Hun feedback en inbreng geven je zicht op hoe je het nog beter kan doen.
  • Breng je werkwijze of aanpak van bewonersparticipatie in tijdens een korte intervisie. Door vragen te stellen helpen andere deelnemers je en laten zij je andere gezichtspunten zien.
  • Neem deel aan de paneldiscussie rond een specifieke vraag of stelling over bewonersparticipatie en bewonersinitiatieven. Je leert echt luisteren naar de andere deelnemers en helpt actief om tot een breed gedragen resultaat te komen.

Online gastenboek

Om beter te worden in burgerparticipatie hebben we elkaars commentaar en meningen nodig. Dat kan in het Online Gastenboek van de Verbindingsdag. Kom maar op met je mening over het Expertboek In 10 stappen beter in burgerparticipatie of over de Verbindingsdag zelf. Heb je nog suggesties of tips over bewonersparticipatie? Schrijf het op in het Online Gastenboek!

Meer informatie en aanmelden

Doe je mee met de Verbindingsdag Beter in burgerparticipatie? Meld je dan hier aan. Deelnamekosten zijn € 50,- exclusief 21% btw en dan ontvang je ook het Expertboek In 10 stappen Beter in burgerparticipatie. Heb je het boek al? Dan zijn de kosten voor deelname aan de Verbindingsdag Beter in burgerparticipatie €32,50 exclusief 21% btw.

Beter in burgerparticipatie