IADIS e-Society 2016

IADIS e-Society 2016  Van 9 – 11 April vond het IADIS 14th International Conference e-Society 2016 plaats in Vilamoura, Algarve, Portugal. Een mooie plek om meningen en onderzoeksresultaten uit te wisselen, over eGovernment, societal Apps en Open Government.

Daar presenteer ik het paper The GOV indicator: Learning from Good Practices of the EU Grundtvig LLP project OPENGOVEU 2013-2015 als Invited Speaker, een hele eer voor mij. Met dank aan Menno Both (Both Social, Enschede) en Piet Kommers (University of Twente, Enschede) voor de samenwerking op dit thema en voor co-auteurschap. En natuurlijk met heel veel dank aan Peppino Franco en de enthousiaste groep deelnemers van het OPENGOVEU project.

In het paper wordt beargumenteerd dat de 62 Good Practices die geselecteerd zijn door de OPENGOVEU partners het beste geanalyseerd en geïnterpreteerd kunnen worden met de GOV typologie, een indeling die gebaseerd is op drie verschillende soorten overheid – samenleving (burgers) relaties. De presentatie staat hier.

Voor meer informatie over de e-Society Conference, het programma en de abstracts (samenvattingen) van de lezingen en presentaties klik hier. Voor een overzicht van het EU project ‘Open Government in Europe’ (OPENGOVEU) check out de website.